Trendy – vlasové doplnky pre jednoduchý účes

Trendy – vlasové doplnky pre jednoduchý účes
Pomôcky Trendy

Najnovšie trendy vlasové doplnky pre jednoduchý účes na  sezónu jeseň/zima 2018-2019 sú výrazne ovplyvnené 90-timi rokmi.

Hovoríme o pravom návrate elastických čeleniek a motýlých sponiek! Samotný dizajn je samozrejme vynovený, ale atmosféra minulých dní je citeľná.

Doplnky pre jeseň 2018 nie sú vôbec podceňované a zahŕňajú nádherne umiestnené pierka a kryštáliky odrážajúce svetlo. Oživenie starých trendov je vzrušujúce, hlavne pre kohokoľvek kto ich nazažil na vlastnej koži počas svojej mladosti.
Vlasové doplnky sú vhodné ako aj na svadobný účes, alebo pre učesy na stužkovú.
Ešte zaujímavejšie sú farebné trendy pre jeseň 2018, ktoré obsahujú žiarivejšie farby na aké sme v jesenných sezónach zvyknutí. Táto žiarivosť je tiež viditeľná medzi vlasovými doplnkami na mólach.

#1. Všetky formy čeleniek

Je tradíciou, že čelenky sú najviac využívaním vlasovým doplnkom pre nastávajúcu sezónu jeseň/zima 2018-2019. Niektoré sú silne inšpirované 90-timi rokmi, zatiaľ čo iné, s mnohými trblietkami vyzerajú ako od princeznej.

Modelky od Toma Forda mali hrubé, kožené čelenky, ktoré sa rýchlo stali najviac komentovanými doplnkami jesene 2018. Každá bola príjemnej šírky a uviazaná okolo hlavy.
Stylista prehliadky Toma Forda – Orlando Pita vysvetlil vzhľad takto: “Chcel som, aby dievčatá vyzerali, že si vlasy upravovali samé. Takže som vlasy stiahol do zadu, upevnil ich, omotal čelenku okolo hlavy a zvyšok nechal vzadu, akoby sa naň omylom zabudlo.”
Pita pokračoval v opise look-u ako silnom. Pre všetkých milovníkov módy, ktorí si ho plánujú vyskúšať jednoznačne zanechal dojem punku.

Vlasové doplnky ako hrebeňové čelenky, dobre známe z našich mladých čias, zažívajú svoj návrat ako jeden z najsilnejších trendov vlasových doplnkov sezóny jeseň/zima 2018-2019 najmä vďaka Prabalovi Gurungovi. Každý kto ich už v minulosti vlastnil vie, že ich je dostať v niekoľkokusových baleniach, dobre sa naťahujú a vyzerajú výborne na väčšine typov vlasov.

Na móle Prabala Gurunga, boli hrebeňové čelenky použité pri účesoch začesaných do zadu. Stylista Anthony Turner vylepšil look inšpiráciou žien navštevujúcich hodiny jógy, ktoré si vlasy uväzujú do vysokého drdola. Tento štýl skombinoval s hrebeňovou čelenkou a na mólach teda predviedol zrekonštruovaný look.
Čelenky sa tiež, okrem iných, objavili aj na prehliadkach Dolce & Gabbana, Linder, a Christian Siriano.

Všetky formy čeleniek

Všetky formy čeleniek

Všetky formy čeleniek

Všetky formy čeleniek 2

#2. Tiary a korunky

Kým tiary vzjadrujú určitú osobnosť a sú známe tým, že sú vkusné a drobné, faktom ostáva, že túto jeseň sú trojrozmerné, výrazné a trblietavé. Nositeľka dáva najavo, že o sebe vie a oznamuje svetu svoj štýl a hru doplnkov posúva na ďalšiu úroveň.
Dom Les Copains ukázal modelky s najočakavánejším doplnkom sezóny jeseň 2018 – tiarami. Boli elegantne tvarované a čelá modeliek dopĺňali ligotavími kameňmi vrátane tých farebných.

Dolce & Gabbana šli o krok ďalej a vyhli sa dychtivosti diadémov. Hlavy svojich modeliek sa rozhodli ozdobiť rovno korunkami. Veĺkolepé koruny boli jasým vyhlásením na každej modelke, ktorá ich mala. Niektoré boli husto posiate kamienkami, niektoré mali závoje či celé slová a niektoré dokonca obrovské šperky.
Tie sú pre odvážnych a nie pre slabé povahy. Niektoré boli stajlované v medziach tradičnej módy – obrovské, impozantné, vertikálne zdobené, zatiaľ čo iné boli vytvorené vo forme čelenky, ktoré aj tak urobili impozantný dojem.

Tiary a korunky

Tiary a korunky

#3. Štipce

Štipce neboli populárne od 90-ich rokov. Sú to pohodlné a spoľahlivé vlasové doplnky, ktoré mal každý (a možno aspoň jeden ešte stale má), takže je milé vidieť ich návrat.
Štipce sme mohli vidieť ako na prehliadke Alexandra Wanga dekoratívne držia vlasy hore. Modelky mali vlasy stiahnuté do zadu v nízkom cope a štipce v strieborných a zlatých farbách s logom módneho domu ich zadržiavali. Za tento look bol zodpovedný Guido Palau.

Štipce do vlasov

Štipce do vlasov

#4. Pierka ako doplnky

Zadig & Voltaire ukázali spony, ktoré vynikali pierkami sprevádzanými kryštálikmi. Pierka boli jasné a farebné a iba niekoľko centimetrov vysoké, ale tiež úžasné na osvieženie každodenného vzhľadu.
Dries Van Noten urobil neuveriteľný dojem ohraničením časti vlasov a ofín ultra tenkými pštrosími perami v úžasných farbách. Bolo to jedinečné a originálne a aj keď ich bolo vidieť iba na prehliadke Dries Van Noten, tento koncept od kaderníka Sama McKnighta zaujal ako jeden z najzaujímavejších a najvýraznejších trendov vlasvých doplnkov pre sezónu jeseň 2018.

Pierka ako doplnky do vlasov

Pierka ako doplnky do vlasov

#5. Ďalšie vlasové doplnky

Nielen, že sponky zažívajú návrat, na prehliadke Christiana Siriana sa dokonca roztrojili. Na prehliadke Faustine Steinmentz sme vo francúzskych twistoch mohli vidieť niekoľko rôznych druhov sponiek a klipov. Každý druh sa individuálne objavil na rôznych prehliadkach, ale ich použitie vo väčšom množstve je jasným trendom pre jeseň 2018.
Štipce, krištálové mašle, iskrivé sponky a ešte oveľa viac sme videli na niekoľkých rôznych prehliadkach. Zdá sa, že jedným z nadchádzajúcich trendov pre jeseň 2018 bude v mene nového príslovia “viac je viac”.

Sponky do vlasov

Veľa sponiek do vlasov

#6. Sponky s monogramom

Logá predstavujú jeden z top trendov pre jeseň 2018. Ozdobujú nielen kusy oblečenia, ale aj doplnky, topánky, čiapky a tašky. Sponky do vlasov s monogramom teda nie sú žiadnym prekvapením. Je to ďalšia možnosť ako ukázať vašu oddanosť značke.
Chanel na móle predviedol dosiahnuteľné drdoly, ktoré sa trafili presne medzi strapatý a upravený look a v zadnej časti boli ozdobené Chanel štipcom s dvojitým písmenom C. Chanel často udáva trend módnej línie a ani tu nie je výnimkou – ikonická značka Chanelu, vylepšená kryštálikmi na štipcoch je prelomovým trendom pre jeseň 2018 čo sa týka vlasových doplnkov.
Tie budú určite veľkým hitom, keďže ich vídame na mnohých miestach. Predtým boli tiež videné na prehliadke Max Mara, kde sa ich úspech prideľuje Samovi McKnight.

Sponky do vlasov s monogramom

Sponky do vlasov s monogramom

#7. Stužkové sponky

Trblietavé štipce sa môžu zdať ako trend, ale každý typ štipca má svoju osobitosť. Simone Rocha na móle predvidol modelky s vlasmi vyzdobenými čiernymi kameňmi v tvare mašiel.
Nie všetky boli jedinečné veľkosťou – niektoré boli väčšie, niektoré menšie, ale možnosti sa dopĺňali. Najviac chic pôsobili mašle v spojení so sponkou, ak boli trblietavé, z čierneho kameňa alebo výrazné červené. Umiestnené boli na temene s malými sponkami na jednej strane a väčšími na strane druhej. Všetko od Jamesa Pecis.
Mašličkové štipce boli prítomné aj na prehliadke Michaela Korsa, zatiaľ čo Jill Stuart dal prednosť obrovským textilným mašliam.

Stužkové sponky do vlasov

Stužkové sponky do vlasov

#8. Kryštálové hrebienky a sponky

Trblietavé štipce žiarili na niekoľkých mólach a vyzeral fantasticky v každej podobe. Kryštálové sponky na prehliadke Ashlez Williams obsahovali rôzne slová ako “Yes,” “Hello,” “Earth,” “Error” a “Heaven.”
Faustine Steinmety ukázala štylizované, hranaté sponky na dvihnutých účesoch. Vo vlasoch modeliek boli rozmiestnené vo veľkých množstvách. Najdôležitejšou poznámkou asi je, že tieto trblietajúce sa sponky boli použité vo vlasoch v takých množstvách, že mnoho ľudí by ich nepovažovali za progresívny trend alebo za chic.

Kryštálové hrebienky a sponky

Kryštálové hrebienky a sponky

Kryštálové hrebienky a sponky

Kryštálové hrebienky a sponky do vlasov

#9. Minimalistické sponky a špendlíky

Pre tých, ktorým veľmi nevoňajú doplnky do vlasov a preferujú jednoduché looky, trendy pre jeseň/zimu 2018-2019 ponúkajú aj celkom minimalistické štipce, niekedy ozdobené len maličkými kamienkami.
Štipce od Bottega Veneta sa ukázali v jednoduchom striebornom dizajne s malými kryštálikmi. Ich nosenie vo väčšom množstve je teda jednoduché. Rovnaká myšlienka sa objavila na prehliadke Zadig & Voltaire, kde sme videli tenké kamienkové sponky použité na zachytenie vlasov mimo tváre modelky.
Rejina Pyo predviedla minimalizmus sponiek použitím farieb namiesto veľkosti, keď predstavila tenkú sponu vo farbe nude pripnutú na strane vlasov modelky.

Minimalistické sponky a špendlíky

Minimalistické sponky a špendlíky